Evenementen

Niet alleen kunt u dagelijks, bij welk weer dan ook, genieten van de omgeving die de prachtige bollenstreek te bieden heeft, ook zijn er in, rond en nabij Noordwijkerhout en Noordwijk bijna dagelijks wel evenementen te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de uitagenda van VVV Noordwijk en Noordwijkerhout.  Hier vindt u een uitgebreid overzicht van grote en kleine evenementen.

Keukenhof: 21 maart t/m 12 mei 2024

Keukenhof: 21 maart t/m 12 mei 2024

Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld.   

Keukenhof is dé plek waar de lente echt losbarst. Stelt u zich eens voor: een historisch park van 32 hectare vol bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebolgewassen. Unieke bloemenshows in de paviljoens. En temidden van al die overweldigende kleurenpracht: verrassende kunstobjecten.   

Deze unieke combinatie maakt Keukenhof een lust voor het oog en fantastisch om te fotograferen. Ook uw kinderen kunnen zich volop vermaken.

Zo zijn er speeltoestellen, een dierenweide, een doolhof en een speciale Bollebozenroute. Kom ook naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel.

Kijk voor meer informatie op de website: www.keukenhof.nl

 

Bloemencorso: 19 en 20 april 2024

Bloemencorso: 19 en 20 april 2024

Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 20 april weer van Noordwijk haar 42 km lange route naar Haarlem. Niet zomaar wordt dit corso het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

De bonte stoet vertrekt om 9.30 uur vanaf de boulevard te Noordwijk aan zee naar Haarlem, waar het ongeveer 21.00 uur prachtig verlicht de Haarlemse binnenstad zal binnenrijden. Hier zijn de praalwagens nog tot zondag 21 april tot 17.00 uur te bezichtigen.

De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens, voorafgegaan door een feestelijke promotiekaravaan. Dit geheel uiteraard begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Vrijdagavond 19 april rijdt het corso verlicht door Noordwijkerhout, wat uniek in Nederland is. 's Middags al staan een aantal van de kleurrijke praalwagens opgesteld in het centrum van het dorp. Tevens is er een toeristische markt omheen. Meer informatie hierover vindt u op de website van het VVV Noordwijk en Noordwijkerhout.

Kijk voor meer informatie op de website: bloemencorso-bollenstreek.nl

Flower Parade Rijnsburg: 10 augustus 2024

Flower Parade Rijnsburg: 10 augustus 2024

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens en meer dan 50 overige elementen, zoals personenauto’s, koetsen, muziekkorpsen etc. Daarnaast wordt elk thema van een praalwagen  ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten.

‘s Middags vertrekt de stoet uit Rijnsburg. Een uur later komt hij in Katwijk aan. Vandaar gaat hij naar Noordwijk. In Noordwijk zijn de wagens van zaterdagavond tot zondagavond op de Koningin Wilhelminaboulevard te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.rijnsburgscorso.nl

arrow_upward