Attracties en activiteiten

Niet alleen kunt u dagelijks, bij welk weer dan ook, genieten van de omgeving die de prachtige bollenstreek te bieden heeft, ook zijn er in, rond en nabij Noordwijkerhout en Noordwijk bijna dagelijks wel evenementen te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de uitagenda van VVV Noordwijk en Noordwijkerhout.  Hier vindt u een uitgebreid overzicht van grote en kleine evenementen.

Space Expo - Noordwijk

Space Expo - Noordwijk

Ruimtevaart is spannend en avontuurlijk. Bijna net zo spannend als een bezoek aan Space Expo.

Hoe werkt zwaartekracht? Wat is een zwart gat? Welke functie hebben satellieten? En aan welke ruimtemissies wordt nu gewerkt? Ontdek het zelf op het zwaartekrachtplein, het satellietenplein of met de gravitatieput. Beleef een lanceringssimulatie of lanceer je eigen satelliet in de ruimte. Een bezoek aan Space Expo is een adembenemende én leerzame ervaring voor jong en oud.

SPACY EN INTERACTIEF: DAT ZIJN DE KERNWOORDEN VAN SPACE EXPO!

Kijk voor meer informatie op de website: www.space-expo.nl

Madurodam - Den Haag

Madurodam - Den Haag

In Madurodam voelt klein zich groot en groot voelt zich weer klein. In deze miniatuurstad zie je de mooiste plekjes, steden en gebouwen van Nederland tot in de kleinste details nagebouwd op schaal 1:25.

Sluit samen op tijd de Oosterscheldekering zodat het land niet onder water loopt of laad samen containers op een schip in de Rotterdamse haven. Kruip in de huid van een piloot en leer vliegen op Schiphol. Ook ontdek je de verhalen achter de gebouwen. Zo vertellen de Madurodammertjes op een interactieve en grappige manier talloze boeiende verhalen over Nederlandse hoogtepunten.

De bezoekers van Madurodam hebben het gevoel in een echte stad rond te lopen. Het is niet slechts een verzameling miniatuurhuizen. Nee, er gebeurt ook wat in de straten en op de pleinen van Madurodam. In Madurodam zijn ook veel scènes gemaakt die de tijd van het jaar illustreren. Zodra het gaaat schemeren gaan de lichtjes in het park aan.

Kijk voor meer informatie op de website: www.madurodam.nl

Attractiepark Duinrell - Wassenaar

Attractiepark Duinrell - Wassenaar

Duinrell is een attractiepark dat vooral bekend is van het Tikibad, een zeer groot overdekt waterpark. Duinrell heeft een kikker als mascotte en haar reclamekreet luidt "Duinrell, daar kikker je van op". De mascotte van Duinrell is Rick de Kikker die ook vaak te zien is in de reclames van Duinrell.

Voor jong en oud, groot en klein is er wel iets te vinden in Duinrell. Terwijl de moeders en oudere kinderen genieten van de Splash, de rodelbaan, de Aqua Shut en de waterspin kan de vader met de jongsten naar de speeltuin. Voor elk wat wils.

Het Tikibad is meer dan een tropisch zwemparadijs. De 10 unieke glijbanen maken het Tikibad tot het grootste glijbanenparadijs van Europa!

Van de heftige Tyfoon tot de Lazy River. Iedereen beleeft plezier in de vele glijbanen en waterattracties van het Tikibad.

Kijk voor meer informatie op de website: www.duinrell.nl

Linnaeushof, Europa ’s grootste speeltuin in Bennebroek

Linnaeushof, Europa ’s grootste speeltuin in Bennebroek

Wel eens van een funny-wheel gehoord of in een luchtskelter gereden? Of op een hobbelfiets gefietst en op een waterwip gewipt? Kom dan snel eens naar Linnaeushof en beleef een dag vol actie en pret. Er is zoveel te doen, dat een dag nog vaak te kort is.

Natuurlijk ontbreken de draaimolens, kabelbanen, schommels en glijbanen niet, maar er zijn ook allerlei spannende attracties, zoals de superglijbaan,de razendsnelle motorskelters en het Piratennest, waar je alleen kunt komen door over de hoge hangbruggen boven het water te klimmen! Trampolines, waterfietsen en een reuzengroot springkussen, er is nog veel meer! Ook het grote Pioniersdorp is een avontuurlijk feest. De echt sterke kinderen kunnen hun grenzen verleggen in de speel-sportief hoek,hier kun je ook je spieren testen in de echte fitnesskoepel.

Ben je nog niet zo groot,dan kun je spelen in de speciale peuter- en kleuterspeeltuin. Hier woont Bennie Broek, het grappige speeltuinbeest. Gluur naar binnen in zijn huisje en kijk of hij thuis is! Er is een superzandbak met zandgravers, een kleuter springkussen, een verkeersdorp met fietsjes en er zijn nog veel meer speeltoestellen.

In de kleuterspeeltuin staat ook de rolstoeltoegankelijke attractie "de Uitdaging" waar je over een aantal bruggetjes kunt rijden of lopen. Je ontdekt dan vanzelf allerlei leuke spelletjes, die je kunt doen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.linnaeushof.nl

arrow_upward