Green key

De GREEN KEY: waarborg voor milieuzorg

In en buiten Europa hebben steeds meer bedrijven een GREEN KEY, dit is hét internationale keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Op bedrijven met een GREEN KEY wordt bewust omgegaan met het milieu en de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit.

Het doel van de GREEN KEY is aan de ene kant het sparen van het milieu door minder gas, water en elektra te verbruiken en minder afval te produceren, maar aan de andere ook om kosten te besparen. Daarnaast speelt de opleiding van het personeel met betrekking tot milieumaatregelen een belangrijke rol. De GREEN KEY is het middel om de milieuprestaties te meten en te communiceren naar de gasten, overheden en zakenrelaties. Voor de recreant moet merkbaar zijn dat milieu en natuur voor het bedrijf buitengewoon belangrijk zijn.

Voor het behalen van een GREEN KEY moet een verschillend aantal milieumaatregelen worden genomen. Veel van deze maatregelen liggen op het gebied van gas-, water- en energiebesparing en het scheiden van afval. Deze zijn verplicht. Naast een aantal verplichte maatregelen moet een aantal keuzemaatregelen worden doorgevoerd. Het aantal toegepaste keuzemaatregelen bepaalt het niveau van de GREEN KEY: brons, zilver of goud.

Wat doet de camping daar aan?

Wat kunt u doen om mee te gaan in de green key gedachte?