Evenementen

Niet alleen kunt u dagelijks, bij welk weer dan ook, genieten van de omgeving die de prachtige bollenstreek te bieden heeft, ook zijn er in, rond en nabij Noordwijkerhout en Noordwijk bijna dagelijks wel evenementen te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de uitagenda van VVV Noordwijk en Noordwijkerhout.  Hier vindt u een uitgebreid overzicht van grote en kleine evenementen.

 

Keukenhof: dit jaar gesloten

Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld.

Keukenhof is dé plek waar de lente echt losbarst. Stelt u zich eens voor: een historisch park van 32 hectare vol bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebolgewassen. Unieke bloemenshows in de paviljoens. En temidden van al die overweldigende kleurenpracht: verrassende kunstobjecten.   

Deze unieke combinatie maakt Keukenhof een lust voor het oog en fantastisch om te fotograferen. Ook uw kinderen kunnen zich volop vermaken.

Zo zijn er speeltoestellen, een dierenweide, een doolhof en een speciale Bollebozenroute. Kom ook naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel.

Kijk voor meer informatie op de website: www.keukenhof.nl

Bloemencorso: 2020

Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft helaas moeten besluiten om het evenement voor dit kalenderjaar niet te laten rijden.

De volgende bloemencorso staat gepland voor zaterdag 17 april 2021.

Kijk voor meer informatie op de website: bloemencorso-bollenstreek.nl

 

Castlefest:  30 juli t/m 2 augustus 2020

LISSE – De tuinen van Kasteel De Keukenhof in Lisse zijn komende zomer het decor van het gezelligste Middeleeuwse fantasy buitenevenement in Nederland. Het drie dagen durende Castlefest voert jong en oud mee naar een mystiek verleden, waar volwassenen zich kunnen laten meeslepen door het dagelijks leven uit de donkere eeuwen en kinderen worden opgeleid tot ridder.

Het terrein van het kasteel wordt gedurende drie dagen omgetoverd tot een levensechte Middeleeuwse stad met een uitgebreide markt en oude ambachten als smid, leerbewerking en beeldhouwen. Ook het dagelijks leven zal tot in het kleinste detail worden vormgegeven. Bezoekers worden uitgenodigd zich Middeleeuws te kleden, deel te nemen aan workshops als vilten en ook te proeven van wicca- en Keltische rituelen. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens de kinderbattle, geschminkt worden en de ridderschool waar ze tot ridder worden geslagen.

website: castlefest.nl

Flower Parade Rijnsburg:  8 augustus 2020

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens en meer dan 50 overige elementen, zoals personenauto’s, koetsen, muziekkorpsen etc. Daarnaast wordt elk thema van een praalwagen  ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten.

‘s Middags vertrekt de stoet uit Rijnsburg. Een uur later komt hij in Katwijk aan. Vandaar gaat hij naar Noordwijk. In Noordwijk zijn de wagens van zaterdagavond tot zondagavond op de Koningin Wilhelminaboulevard te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.rijnsburgscorso.nl