Evenementen

Niet alleen kunt u dagelijks, bij welk weer dan ook, genieten van de omgeving die de prachtige bollenstreek te bieden heeft, ook zijn er in, rond en nabij Noordwijkerhout en Noordwijk bijna dagelijks wel evenementen te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de uitagenda van VVV Noordwijk en Noordwijkerhout.  Hier vindt u een uitgebreid overzicht van grote en kleine evenementen.

 

Keukenhof: niet bekend wanneer Keukenhof open gaat. 

Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld.  Het is dit jaar nog niet bekend wanneer Keukenhof open gaat. 

Keukenhof is dé plek waar de lente echt losbarst. Stelt u zich eens voor: een historisch park van 32 hectare vol bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere lentebolgewassen. Unieke bloemenshows in de paviljoens. En temidden van al die overweldigende kleurenpracht: verrassende kunstobjecten.   

Deze unieke combinatie maakt Keukenhof een lust voor het oog en fantastisch om te fotograferen. Ook uw kinderen kunnen zich volop vermaken.

Zo zijn er speeltoestellen, een dierenweide, een doolhof en een speciale Bollebozenroute. Kom ook naar Keukenhof en geniet van het ultieme voorjaarsgevoel.

Kijk voor meer informatie op de website: www.keukenhof.nl

 

Bloemencorso: gaat niet door in 2021

Hoe graag willen wij het anders, maar ook in 2021 zal het Bloemencorso Bollenstreek niet door de straten en lanen van Noordwijk naar Haarlem rijden. Eind januari heeft het bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek met pijn in het hart dit besluit. De COVID-19 pandemie noodzaakt hen om de plannen aan te passen. Zij nodigen dit jaar niet de wereld uit om naar het bloemencorso te komen, maar zij brengen het bloemencorso naar de wereld. De komende weken presenteren zij een aangepast programma. 

Houd hiervoor de website in de gaten: bloemencorso-bollenstreek.nl

 

Castlefest:  5 t/m 8 augustus 2021

LISSE – De tuinen van Kasteel De Keukenhof in Lisse zijn komende zomer het decor van het gezelligste Middeleeuwse fantasy buitenevenement in Nederland. Het drie dagen durende Castlefest voert jong en oud mee naar een mystiek verleden, waar volwassenen zich kunnen laten meeslepen door het dagelijks leven uit de donkere eeuwen en kinderen worden opgeleid tot ridder.

Het terrein van het kasteel wordt gedurende drie dagen omgetoverd tot een levensechte Middeleeuwse stad met een uitgebreide markt en oude ambachten als smid, leerbewerking en beeldhouwen. Ook het dagelijks leven zal tot in het kleinste detail worden vormgegeven. Bezoekers worden uitgenodigd zich Middeleeuws te kleden, deel te nemen aan workshops als vilten en ook te proeven van wicca- en Keltische rituelen. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens de kinderbattle, geschminkt worden en de ridderschool waar ze tot ridder worden geslagen.

website: castlefest.nl

 

Flower Parade Rijnsburg:  14 augustus 2021

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de 2e zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens en meer dan 50 overige elementen, zoals personenauto’s, koetsen, muziekkorpsen etc. Daarnaast wordt elk thema van een praalwagen  ondersteund en uitgebeeld door meer dan 100 figuranten.

‘s Middags vertrekt de stoet uit Rijnsburg. Een uur later komt hij in Katwijk aan. Vandaar gaat hij naar Noordwijk. In Noordwijk zijn de wagens van zaterdagavond tot zondagavond op de Koningin Wilhelminaboulevard te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.rijnsburgscorso.nl